Shakespeare på originalpråket i borggården

Opplev Shakespeares på originalspråket når TNT Theatre Britain og ADG Europe fremfører Othello som del av sin Royal Jubilee Tour 2022 1. september kl. 18.00.

Othello er kanskje Shakespeares mest perfekte skuespill, og gir gjenklang med en spesiell kraft i dagens urolige verden. Billettene slippes i salg lørdag 4. juni kl. 09.00 på Ticketmaster.no.

othello borggården akershus slott festning shakespeare
 

Kongelig slottsturnè

TNT Theatre Britain og ADG Europe fremfører Othello som del av sin Royal Jubilee Tour 2022. Turnèen er en del av platinajubileet som markerer Dronning Elizabeth sine 70 år på tronen.

Shakespeare i borggården på Akershus slott har blitt en fast tradisjon de siste årene. Tidligere har Shakespeares Globe sitt turnerende ensemble fremført flere av Shakespeares stykker her.

Paul Stebbings’ produksjon har blitt sett over hele verden, fra Tokyo til Berlin og Costa Rica til Kina, og har fått stor anerkjennelse fra både publikum og kritikere. Produksjonen komplimenteres av Thomas Johnsons kraftfulle og emosjonelle musikk, med levende instrumenter og komplekse sangharmonier som understreker handlingen som i en film.

Innstillingen er historisk slik Shakespeare hadde til hensikt, men resonansen og iscenesettelsen er moderne. Produksjonen utforsker poesien og dramaet til Barden på høyden av hans krefter. Dette er Shakespeare belyst snarere enn tolket: en storslått studie av menneskelig skrøpelighet, en romantikk, et musikalsk drama, til tider til og med en komedie og sikkert en av de største tragediene noensinne.

othello borggården akershus slott festning shakespeare

Foto: Mette A. Haugland/SAKK