Ny scenefront på Karpedammen

I løpet av våren har det pågått anleggsarbeid ved Karpedammen på Akershus festning. Forsvarsbygg har oppgradert dammen, og med god hjelp fra Sparebankstiftelsen DNB har vi bygget ny scenefront i form av fastmonterte trapper fra scenegulvet og ned mot dammen. Nå fremstår både dammen og scenen bedre enn noen noen gang, og er klar for sommerens storsatsning på festningen, Kristin Lavransdatter 20. - 25. august.

karpedammen scene

NY SCENEFRONT: Karpedammen scene har blitt pusset opp i form av ny scenefront, og er klar for sommerens storsatsning Kristin Lavransdatter på Akershus festning. FOTO: Mette A. Haugland/SAKK

Mer brukervennlig for besøkende og produksjoner
-Vi er så takknemlige til Sparebankstiftelsen som har gjort det mulig å realisere trappen, sier daglig leder i Stiftelsen Akershus festning for Kunst og Kultur Anna Lena Flatland.

-Trappen gjør ikke bare scenen blir finere, men den er også mer brukervennlig for produksjoner og ikke minst for besøkende til festningen på dagtid. Vi er heldige og har flere skoleklasser og barnehager innom her. Nå har de en fin plass å spise nisten sin.

karpedammen scene

OPPGRADERT DAM: Både scenen og karpedammen har fått seg en oppgradering ila. våren. Arbeidet med dammen er det forsvarsbygg som har stått for. FOTO: Mette A. Haugland/SAKK