Mari Maurstad er klar som Den Grønnkledde

Hun er tilbake! Endelig er Mari Maurstad tilbake i rollen som Den Grønnkledde, rollen som har gjort henne legendarisk i Peer Gynt.

- Den Grønnkledde er en gammel venn. Det er nesten så jeg har henne inni kroppen. Hun har vært en stor del av meg og jeg har savnet henne. Hun er et stykke norsk natur, og den villska- pen og råskapen får man ikke så lett til i hverdagen. Det er en underfundig og rar person som man kan tolke på mange vis, men jeg liker henne kjempe godt, forteller Maurstad, forteller Mari Maurstad.

FOTO: Mette Haugland/Akershus festning for Kunst og Kultur

FOTO: Mette Haugland/Akershus festning for Kunst og Kultur

Glad for at Svein Sturla spurte
- Jeg er veldig glad for at det var Svein Sturla som spurte om jeg kunne være med, det er han jeg harspilt med flest ganger faktisk. Og han er en veldigdyktig skuespiller og er litt gæren, og det må man jo være som Peer Gynt, sier Maurstad.

- Det blir spennende å se hvordan Peer Gynt pas- ser her på festningen. Det er såklart ikke fjellet og røsslyngen, det er ved karpedammen så det blir spennende å se hvordan det er. Dette er jo en annen versjon enn tidligere og det blir spennende å være med på det. Peer Gynt kan jo spilles overalt.

Vi gleder oss stort til å se Mari som Den Grønnkledde på Karpedammen scene 12.-16. juni 2019.


Spilledatoer og tider
Onsdag 12. juni kl. 19.00
Torsdag 13. juni kl. 19.00
Lørdag 15. juni kl. 15.00 og 19.00
Søndag 16. juni kl. 15.00

Generell info.
Portene åpnes 1 time før arrangementstart
Varighet 80 min uten pause
Utendørs - husk varmt tøy

Ingen trapper, men ruglete brostein i gatene på festningen

For mer informasjon
@stiftelsenSAKK
post@sakk.no

Arrangementet på Facebook: www.facebook.com/events/423828974817453/

Billetter
Billetter i salg nå via Ticketmaster eller tlf.: 815 33 133. 

Ordinær kr. 595,- (ink.avg.)
A – kort kr. 515,- (ink.avg.)
Student/barn kr. 340,- (ink.avg.)
Grupper (min. 10 personer) tlf. 22 82 81 49

Ledsager: Gratis med billett (ledsager betaler kun billettavgiften)

Hilde Louise Asbjørnsen er klar for Peer Gynt

Peer Gynt er tilbake som festningsspill på Akershus festning sommeren 2019, og musiker, låtskriver, skuespiller og kabaret-artist Hilde Louise Asbjørnsen er klar for å innta rollen som fristerinnen Anitra.

- Dette gleder jeg meg veldig til. Både å få jobbe med Svein Sturla Hungnes på regi, men ikke minst å bare få lov til å gjøre Ibsen. Det har jeg ikke gjort siden studentteatret, så det her blir stas.

ANITRA: Hilde Louise Asbjørnsen er Anitra under Festningsspillet Peer Gynt på Akershus festning 12.-16. juni. FOTO: Håvard Madsbakken

ANITRA: Hilde Louise Asbjørnsen er Anitra under Festningsspillet Peer Gynt på Akershus festning 12.-16. juni. FOTO: Håvard Madsbakken

Fra teaterscenen var hun sist å se i rollen som Emcee/Konferansieren i musikalen Cabaret på Oslo Nye i 2017 – første gang rollen ble besatt av en kvinne i en norsk oppsetning. Hun har stått på scenen som Roxie Hart i Chicago, Mrs. Adelaide i Guys and Dolls og vunnet Komiprisen for rollen som Ulla i The Producers på Oslo Nye Teater i 2011. I desember 2017 gjorde Hilde Louise stor suksess med Komikveld på Chat Noir sammen med stjernelaget Espen Beranek Holm, Lene Kongsvik Johansen og Bjarte Hjelmeland.

Bak seg har hun også hele 10 kritikerroste album; mest med egne, men også med andres låter, både på engelsk og norsk. Den selvskrevne soloforestillingen The Lulu Show – Livet er en dans på renter  har gått sin seiersgang på flere scener i Oslo og forestillingen fikk terningkast 6 av Mona Levin i Aftenposten, og ga Komiprisen som Årets Kvinnelige Scenekomiker.

Høsten 2018 var hun en av deltagerne i Stjernekamp på NRK og vinteren 2019 kommer det et nytt album.

Vi gleder oss stort til å se Hilde Louise som Anitra på Karpedammen scene 12.-16. juni!