Back to All Events

Shakespeare's Globe i borggården på Akershus slott


Et suverent ensemble med 8 skuespillere fra ærverdige The Globe byr på en unik opplevelse av Shakespeare på originalspråket, og engelsk skuespillerkunst av ypperste klasse. Dette er Shakespeare på sitt beste!

I tråd med tradisjonen fra Shakespeares tid, lar vi publikum bestemme hvilket av de tre stykkene de vil se. En enkel avstemning, og så starter forestillingen. Dette er derfor en unik mulighet til å se disse stykkene på engelsk i fantastiske omgivelser på Akershus festning. Det blir garantert lenge til neste gang!

Stykkene de kommer med i år er:

Twelfth Night (Helligtrekongersaften) Når et skipsforlis river en familie fra hverandre, søker tvillingene Sebastian og Viola tilflukt i et nytt land. Fylt med uforglemmelige karakterer, kombinerer Twelfth Night grusomhet med komedie og smerten over ubesvart kjærlighet med subtil poesi, uttrykt gjennom noen av Shakespeares mest utsøkte sanger.

The Comedy of Errors (Forviklingskomedien) Ta et par fraseparerte tvillingbrødre, begge ved navn Antipholus, og et par fraseparerte tvillingtjenere, begge ved navn Dromio – begge parene fraseparert under en sjøreise. Legg til en porsjon forvekslet identitet og kast dem inn i en by som er beryktet for sin trolldomskunst, og du har alle ingredienser til treatralt kaos …

Pericles (Perikles) Eventyrfortelling er en nærliggende referanse for Perikles, det første av Shakespeares sene romantiske stykker. I dette sjeldent spilte stykket, fylt med musikk, mirakler og havets konstante tilstedeværelse, tvinges Perikles, prinsen av Tyr, til å flykte fra sitt eget kongerike og vandre omkring på jorden.

Shakespeare's Globe Theatre i London er en rekonstruksjon av det opprinnelige teatret til Shakespeare. Teatret har et eget kompani som spiller regelmessige forestillinger på teatret og turnerer i Storbritannia og internasjonalt. Kompaniet regnes blant de fremste i verden på tolkning og formidling av Shakespeare sine verker.

Shakespeare's Globe besøkte Akershus festning første gang i juni 2009 med The Comedy of Errors. Forestillingen høstet stående ovasjoner, og var en så stor kunstnerisk suksess at kompaniet ble invitert tilbake i 2010 med A Midsummer Night's Dream, i 2011 med Hamlet, i 2015 med Romeo & Juliet og i 2016 med Two Gentlemen of Verona.

Shakespeare’s Globe i borggården på Akershus slott er støttet av Oslo kommune og Forsvarsdepartementet.


«Shakespeare’s Globe er verdenskjent for den høye kvaliteten på sine produksjoner. Vi er derfor stolte over å kunne presentere nok et gjestespill herfra på Akershus festning. Borggården på Akershus Slott skaper en perfekt ramme rundt forestillingen og gir assosiasjoner tilbake til Shakespeares tid», sier produsent Anne Schinrud.


Kjøp billetter

Spilledatoer og tider
Onsdag 28. august kl. 19.00
Torsdag 29. august kl. 19.00
Fredag 30. august kl. 19.00
Lørdag 31. august kl. 16.00 & 20.00
Søndag 1. september kl. 16.00

Dørene åpnes en time før forestilling
Spilletid ca. 2 timer pluss 20 min pause

Generell info.
Servering: Øl/Vin/Mineralvann

For mer informasjon
facebook.com/events/372440610207945/
@karpedammenscene
post@sakk.no

www.shakespearesglobe.com
@the_globe

Billetter
I salg via Ticketmaster eller tlf.: 815 33 133

Grupper på min. 10 pers bestilles via grupper@ticketmaster.no eller tlf.: 22 82 81 49
Ingen rabatt for ledsager
Fri aldersgrense

NB! Vi gjør oppmerksom på at forestillingene blir spilt på engelsk i tråd med slik det ble på Shakespeares tid.

Ankomst / kollektivtransport
Buss til Rådhusplassen, trikk til Kontraskjæret eller Øvre Slottsgt, T-bane til Stortinget

Ingen trapper men ruglete brostein i gatene. Egne rullestolplasser bookes på 815 33 133

Forestillingene spilles ute så ta på klær etter været.


Bilder


Medvirkende

ANDRIUS GAUCAS.jpg

Andrius Gaucas

Eric Sirakian.jpg

Eric Sirakian

Mogali Masuku

Beau Holland

Evelyn Miller

Natasha Magigi.jpg

Natasha Magigi

Colin Campbell

Mark Desebrock

 

Regi
Brendan O´Hea

Scenografi og kostymer
Andrew D. Edwards

Komponist
Bill Barclay

Koreograf
Siân Williams


Opplev mer

Earlier Event: August 24
Ole Børud synger Earth, Wind & Fire
Later Event: August 31
Verdens kuleste dag