Anders Gjønnes er Erlend

 Anders Gjønnes blir Karoline Krüger sin Erlend på Karpedammen scene i august.

Som tidligere student ved Bårdarakademiet er det stor stas å få Anders på scenen når Kristin Lavransdatter er tilbake på Karpedammen i 2023. Så vell som Bårdar, er Anders er utdannet ved Teaterhögskolan i Göteborg og Griegakademiet i Bergen.

Han er en allsidig skuespiller og sanger, og har hatt roller i en rekke ulike produksjoner i inn- og utland, for eksempel Ibsenåret 2006 sin gallaforestilling av Peer Gynt i Kairo, norgespremieren av musikalen Miss Saigon, Les Misérables ved Malmö Opera og Jesus Christ Superstar ved Göta Lejon i Stockholm. 

Foto: Hans Fredrik Asbjørnsen

I 2021 har Anders bl.a. turnert med Inger Lise Rypdal, samt spilt rollen som Robert i norgespremieren på musikalen Kristina Frå Duvemåla i Moster Amfi, og i 2022 spilte han bl.a. tittelrollen Colin Archer i Archerspelet i Larvik, samt rollen som Fritz i Toråsspelet i Concert, som turnerte i Vestfold og Telemark med Marinemusikken. 

Anders er medgrunnlegger av teatergruppen Tre på rad, som høsten 2022 satte opp det nyskrevne dramaet Torstrands Rose, igjen med Marinemusikken, på Teaterhuset Munken i Larvik.

I 2023 gjør Anders reprise på sin rolle i Kristina frå Duvemåla, på Bømlo teaters nypremiere av musikalen - og sin debut som Erlend i Kristin Lavransdatter på Karpedammen!