Back to All Events

Jul på Akershus festning


Vi julepynter festningen og ønsker velkommen til god, gammeldags førjulsstemning i eventyrlige omgivelser på Akershus festning 1.-2. desember.

Fullt program med tidspunkter og mer informasjon finner du her:
www.julefestningen.no 


✨Akershus slott åpner igjen portene og ønsker velkommen til et julepyntet hus med slottsnarr, jakt på spøkelser, juleverksted og kanskje Oslos flotteste juletre! 

✨Norges Hjemmefrontmuseum vil ha julerebus og museumsformidlere vil fortelle om hverdagsliv og julefeiring under okkupasjonen i museets kjelleretasje. Oppmøte kl. 12.00. 

✨Åpen kafé og pepperkakeverksted for barn i Karpedammen kafé.

✨Forsvarsmuseet holder juleverksted og rundt om i museet kan man lete etter spennende gjenstander og de forvunnede julegavene med let og finn-oppgaver. Hjelp også Festningsnarren i jakten på spøkelset Ida og den skjulte skatten. 

✨ Besøkssentret holder nisseskole hvor man kan lære å bli en ordentlig festningsnisse og lære det historiske spillet "Gnav". Premie og diplom til alle.

✨Julefortelling i det gamle Munketårnet. Oppmøte på Besøkssentret. 


Lørdag 1. desember tenner kommandanten ved Akershus festning julegrana og St. Hallvard-guttene synger. Det vil også salutteres og serves varmt drikke. 

Søndag 2. desember er det adventsgudstjeneste i Akershus slottskirke med lystenning, dåp og de fineste adventssalmene.

Opplev også utstillinger om norsk militær- og kulturhistorie fra vikingtiden og frem til i dag på museene. Museumsbutikkene har flotte julegaver.

Kafé ved Karpedammen og i Forsvarsmuséet. 

---------------------------------------------------
Fullt program med tidspunkter og mer informasjon finner du her:
www.julefestningen.no 

Alle våre opplevelser og aktiviteter er gratis denne helgen, utenom Akershus slott hvor en må kjøpe egen billett. Til Forsvarets stabsmusikkorps sine konserter i Ridehuset er man nødt til å hente fribilletter på Ticketmaster på forhånd. Adventsgudstjenesten er åpen for alle.

Velkommen til førjulsstemning på festningen!

Earlier Event: September 14
Kulturnatt på Akershus festning
Later Event: December 6
Julestemninger i Akershus slottskirke