Back to All Events

THE TWO GENTLEMEN OF VERONA i borggården på Akershus slott


Shakespeare`s Globe Theatre:
THE TWO GENTLEMEN OF VERONA
i borggården på Akershus slott

Torsdag 16. kl. 18.00
Fredag 17. juni kl. 18.00
Lørdag 18. kl 16.00

Lørdag 18. kl 20.00
Søndag 19. juni kl. 16.00

Søndag 19. juni kl. 20.00

Et gjestespill fra Shakespeare’s Globe i London presenterer en gavepakke til alle teaterelskere. Dette er Shakespeare på sitt ypperste og skuespillerkunst av første klasse. Forestillingen spilles under åpen himmel i borggården på Akershus Slott. Gå ikke glipp av denne unike teateropplevelsen!

Valentine elsker Silvia og Proteus elsker Julia – men Proteus er ustadig, og faller for Silvia han også. Når Valentine planlegger å rømme med Silvia, forråder Proteus ham og Valentine blir forvist og slår seg sammen med en gjeng lovløse i skogen. Hva er sjansen for at han blir forfulgt av Silvia, og Silvia av Proteus, og Proteus av Julia, og at alle vil bli vartet opp – på sett og vis – av sine tjenere Speed og Launce, og til og med Launces hund Crab?

Denne opprørske nye produksjonen spilles av et lystig ensemble med skuespillere som vil underholde med sanger, romantikk og kaos, samtidig som de slynger Shakespeares anarkistiske komedie inn i det 21. århundre. 

Dette er Shakespeares tidligste skuespill, en livlig komedie, som var veldig populær i hans samtid. Her i Norge har stykket ikke vært satt opp på de siste 40 årene, så vidt vi har kunnet avdekke.

Oppsettet med en turnéscene konstruert i tråd med gamle tegninger fra Shakespeare’s tid plassert i vakre, historiske omgivelser på festningene, har vist seg å fungere perfekt. Det gir en forsterket opplevelse av teaterforestillingen, og også en opplevelse av hvordan teater som oftest ble fremført på Shakespeare’s tid. Få, om noen, fremfører Shakespeare’s tekster med større presisjon, snert, humor og innlevelse enn et ensemble fra selveste Shakespeare’s Globe.

Forestillingen spilles på originalspråket.

Later Event: June 17
Far and Away