OM OSS
Karpedammen nye scene sto ferdig i 2011 og ligger sentralt plassert i Oslo på Akerhus festning og har en kapasitet på inntil 3500 besøkende.

Stiftelsen Akershus festning for Kunst og Kultur (SAKK) er ansvarlig for drift av Karpedammen og er en sivil stiftelse etablert i 1989 av daværende forsvarsminister Johan Jørgen Holst. Stiftelsens visjon er å legge til rette for genuine opplevelser for alle, på et av de mest attraktive historiske områdene i Norge. SAKKs formål er å styrke kulturell virksomhet på Akershus festning og området rundt. Koordinering og samarbeid med andre kulturinstitusjoner står sentralt. Dette innebærer å styrke Akershus festnings posisjon som impulsgiver og samlende midtpunkt for fremragende kunst og kulturutfoldelse rettet mot allmennheten, knyttet til festningens historie og nasjonale kulturhistorie.

I 1989 inviterte Forsvarsdepartementet (FD), ledet av Johan Jørgen Holst, Oslo Kommune, Norges bank, Akershus Slotts Venner og grunneier Katharina Mustad til å være medstiftere av SAKK. Styreleder oppnevnes av Forsvarsdepartementet.

TIDLIGERE ARRANGEMENT / KONSERTER

Diana Krall, Katie Melua, Forsvarets Stabsmusikkorps, Oslo Kammermusikkfestival, Kringkastningsorkesteret (KORK), Arve Tellefsen, Jan Garbarek, Alexander Rybak, Ole Edvard Antonsen, Lillebjørn Nilsen, Bertine Zetlitz, Donkeyboy, Katzenjammer, Melody Gardot, Barneforestillingen Troll, Marinemusikken, Wenche Myhre, Hellbillies og spelet Kongeblod. 

Styret:
 

Daglig leder:
ANNA LENA FLATLAND

Styreleder:
Anne Christine Kroepelien

Styre:
Trond Kotte, Kommandant
David Halvorsen, Forsvarsbygg
Per Fewang, Forsvarsdepartementet
Knut M. Ore, Akershus slotts venner.

Kontakt
Telefon:
23 09 75 29
Epost: post@sakk.no