Hilde Louise Asbjørnsen er klar for Peer Gynt

Peer Gynt er tilbake som festningsspill på Akershus festning sommeren 2019, og musiker, låtskriver, skuespiller og kabaret-artist Hilde Louise Asbjørnsen er klar for å innta rollen som fristerinnen Anitra.

- Dette gleder jeg meg veldig til. Både å få jobbe med Svein Sturla Hungnes på regi, men ikke minst å bare få lov til å gjøre Ibsen. Det har jeg ikke gjort siden studentteatret, så det her blir stas.

ANITRA: Hilde Louise Asbjørnsen er Anitra under Festningsspillet Peer Gynt på Akershus festning 12.-16. juni. FOTO: Håvard Madsbakken

ANITRA: Hilde Louise Asbjørnsen er Anitra under Festningsspillet Peer Gynt på Akershus festning 12.-16. juni. FOTO: Håvard Madsbakken

Fra teaterscenen var hun sist å se i rollen som Emcee/Konferansieren i musikalen Cabaret på Oslo Nye i 2017 – første gang rollen ble besatt av en kvinne i en norsk oppsetning. Hun har stått på scenen som Roxie Hart i Chicago, Mrs. Adelaide i Guys and Dolls og vunnet Komiprisen for rollen som Ulla i The Producers på Oslo Nye Teater i 2011. I desember 2017 gjorde Hilde Louise stor suksess med Komikveld på Chat Noir sammen med stjernelaget Espen Beranek Holm, Lene Kongsvik Johansen og Bjarte Hjelmeland.

Bak seg har hun også hele 10 kritikerroste album; mest med egne, men også med andres låter, både på engelsk og norsk. Den selvskrevne soloforestillingen The Lulu Show – Livet er en dans på renter  har gått sin seiersgang på flere scener i Oslo og forestillingen fikk terningkast 6 av Mona Levin i Aftenposten, og ga Komiprisen som Årets Kvinnelige Scenekomiker.

Høsten 2018 var hun en av deltagerne i Stjernekamp på NRK og vinteren 2019 kommer det et nytt album.

Vi gleder oss stort til å se Hilde Louise som Anitra på Karpedammen scene 12.-16. juni!